Skidåkning i Järvsöbacken
Inspiration och information

Vinter i Järvsö

Besök Järvsö i vinter! Snöskor, långfärdsskridskor, längdskidor eller skidor och snowboard är några av aktiviteterna Järvsö erbjuder på vintern. Järvsö är en vinterdestination med anor från 30-talet då skidbacken byggdes (1937), nu för tiden är den en av Sveriges mest besökta skidanläggningar och har 20 nedfarter med 8 liftar och 5 rullband. Backarna är inte de längsta och högsta du hittar i Sverige, men de är välskötta och varierade över Öjeberget mitt i Järvsö. Vi rekommenderar att sätta barnen i skidskolan och att få lite tid för dig själv i backen. Och för den delen boka in någon lektion själv och höj din åkning till nya nivåer. 

Hos oss på Upplev Järvsö kan du gå guidad tur på snöskor eller hyra snöskor och ge dig ut på egen hand. Vi har också uthyrning och guidning med långfärdsskridskor. Båda dessa aktiviteter är fantastiska sätt att ta sig ut och upptäcka naturen på. Har du inte provat så kommer du inte att bli besviken. 

Flera längdspår finns också i Järvsö dels vid vid elljusspåret mitt i byn och det största centrumet för längdåkning i Hälsingland, Harsa, har många fina spår 15 km söder om Järvsö centrum. Snörika vintrar brukar det också finnas många spår ute i byarna, gjorda av någon eldsjäl.

Karta över aktiviteter i Järvsö vintertid
Karta över aktiviteter i Järvsö vintertid