Upplev Järvsö är din guide till oförglömliga upplevelser i Hälsingland, en region rik på vacker natur, spännande äventyr och unika aktiviteter. Upplev Järvsö erbjuder en mängd olika aktiviteter som forsränning, forspaddling, kajakuthyrning, cykelguidning och kajakpaddling. Med en lång historia av att arrangera äventyrsaktiviteter i området, är Upplev Järvsö det perfekta valet för dig som söker en unik och minnesvärd upplevelse i Järvsö och Hälsingland.

Historik

Upplev Järvsö startades 2012 då Pelle med familj flyttade hem till Järvsö igen. Under många år (sedan början av 90-talet) har svensexor, möhippor och kurser hållit dels i Kanotklubben Ljusnans regi samt för Nedre Ljungans forspaddlare i Sundsvall. Under de här åren har Järvsö utvecklats till en plats med mer turism med intresse för action och äventyr. Så 2012 kände Pelle och hans syster Annis Nyberg att det var läge att starta detta företag. Vi på Upplev Järvsö brinner för våra aktiviteter och vi hoppas också att det märks då du är gäst hos oss.

Våra guider

Vi har flera guider som år efter år kommer och jobbar under sommarsäsongen hos oss. Vi har ofta också praktikanter från Åre vildmarksutbildning som får tillämpa sina kunskaper och fördjupa dem ytterligare hos oss. Här är några av de guider du kan träffa på:

Pelle Nyberg

Pelle Nyberg

Pelle äger och driver Upplev Järvsö, han  har paddlat forskajak i drygt 30 år och är licensierad forsguide och utbildad forsinstruktör och cykelguide. Pelle kan examinera kanotförbundets paddelpass upp till nivå svart fors.

Annars jobbar Pelle i det egna företaget bland annat som lärare på Mittuniversitetet i Sundsvall med webbdesign, bildbehandling och användbarhet. Pelle har också jobbat många år som deltidsbrandman på räddningstjänsten.

Anna-Maria ”Annis” Nyberg

Anna-Maria "Annis" Nyberg

Annis är Upplev Järvsös säkerhetschef och licensierad forsguide. Hon är även utbildad examinator i Paddelpasset upp till nivå röd fors.

Annis har paddlat forskajak sedan 1999 och jobbat som forspaddlingsinstruktör i över 15 år. Utöver arbetet hos Upplev Järvsö jobbar Annis som undersköterska på akuten och är skidpatrullör.

Gustaf Andersson

Gustaf Andersson

Den havspaddlande och musicerande gymnasieläraren från Forsa. Gustaf har ett starkt friluftsintresse och sysslar med paddling, skidåkning, långfärdsskridskor, fiske och vandring. När han inte är ute i naturen så stänger han gärna in sig i sin studio och skriver låtar. Gustaf är licensierad forsguide och håller även kurser i havspaddling där han kan kan examinera kanotförbundets paddelpass upp till nivå grön.

Kristina Carlqvist

Kristina Carlqvist

Kristina är vår klippa som håller ordning på oss andra guider. Kristina är utbildad vildmark- & äventyrsguide och licensierad forsguide. Kristina är utflyttad från Karlskoga och har bott flera år i Funäsdalen och nu utbildar hon sig till yrkesofficer när hon inte är guide här hos oss i Järvsö.

Klara Nyberg

Klara Nyberg

Klara är oftast den som svarar om man ringer eller mailar till Upplev Järvsö. Hon håller ordning på vem som gör vad med vilka. Klara pluggar kriminologi på Mittuniversitetet i Sundsvall när hon inte jobbar med oss på Upplev Järvsö.

Tekla Hast

Tekla Hast

Tekla är den som chefar över kajakuthyrningen. Hon ser till att ni får rätt utrustning och hittar rätt här på Ljusnan. Tekla har just tagit studenten från ekonomiprogrammet vid Slottegymnasiet i Ljusdal.

Erik Fundin

Erik Fundin

Erik är licensierad forsguide och är en klippa på att säkert ta dig ner för Ljusnans forsar. Eriks stora intresse är jakt med egen hund i Hälsingeskogarna. Erik är utbildad ekonom och socionom vid Umeå universitet och när han inte är i forsen eller skogen jobbar han på individ- och familjeomsorgen på Ljusdals kommun.

Jimmy Thoréus

Jimmy Thoréus

Jimmy är vår inlånade dalmas. Han driver egen guideverksamhet under namnet Outdoor pirate där man kan paddla på många olika sätt, bland annat med packraft i forsarna. Jimmy är licensierad forsguide och kan examinera kanotförbundets paddelpass upp till nivå blå fors.