Upplev Järvsö startades 2012 då Pelle med familj flyttade hem till byn igen. Under många år (sedan början av 90-talet) har svensexor, möhippor och kurser hållit dels i Kanotklubben Ljusnans regi samt för Nedre Ljungans forspaddlare. Under de här åren har Järvsö utvecklats till en plats med mer turism med intresse för action och äventyr. Så 2012 kände vi att det var läge att starta detta företag. Vi på Upplev Järvsö brinner för våra respektive aktiviteter och vi hoppas också att det märks då du är gäst hos oss.

Vi jobbar med flera duktiga guider, här ser du dem du oftast stöter på:

Pelle Nyberg

Pelle startade Upplev Järvsö och håller i många av våra aktiviteter, forsränning, forspaddling, kurser och turer i kajak. Också vinteraktiviteterna på snöskor och långfärdsskridskor håller Pelle i. Pelle har paddlat forskajak i över 25 år och är licensierad forsguide och utbildad forsinstruktör. Pelle sysslar med många saker och jobbar bland annat som lärare på Mittuniversitetet där han undervisar i bildbehandling och webbdesign. I det egna företaget arbetar han också med webbdesign, foto och utbildning utöver arbetet med Upplev Järvsö. Pelle jobbar också som deltidsbrandman på räddningstjänsten.

Annis Nyberg

Annis är Upplev Järvsös säkerhetschef och licensierad forsguide. Hon är även utbildad examinator i Paddelpasset.

Annis har paddlat forskajak sedan 1999 och har bland annat jobbat som forspaddlingsinstruktör hos Kajaktiv i Dalarna. Vintertid tillbringas i skidbackarna i Tänndalen där hon arbetar som skidpatrull. Tidigare vintersäsonger har hon arbetat i Järvsöbacken och på Kläppen Ski Resort.

Gustaf Andersson

Den havspaddlande och musicerande gymnasieläraren från Forsa. Gustaf har ett starkt friluftsintresse och sysslar med paddling, skidåkning, långfärdsskridskor, fiske och vandring. När han inte är ute i naturen så stänger han gärna in sig i sin studio och skriver låtar. Gustaf är licensierad forsguide och håller även kurser i havspaddling.

Clara Fransson

Vår yngsta guide på Upplev Järvsö och nog den som är mest ordningsam av oss alla med ett konstant leende på läpparna. Clara pluggar naturvetenskap på gymnasiet och är utbildad forsguide och forsinstruktör. Hon är alpinåkare och har tävlat i många år. På fritiden älskar hon att vara ute, åka skidor, fjällvandra, cykla och såklart paddla.