Oskar praktikant
Inspiration och information

Praktik hos Upplev Järvsö

Välkommen till att söka praktik hos Upplev Järvsö. Vi har ett gott samarbete med olika skolor och erbjuder elever erfarenhet av besöksnäringen genom vårt praktikprogram. Tidigare praktikanter har ofta erbjudits en plats i vårt team efter avslutad praktikperiod.

Vi erbjuder plats till praktikanter som är genuint intresserade av vår verksamhet och har en önskan om att fördjupa sig inom våra arbetsområden. Om du har en forsränningslicens och har en vilja att skaffa dig erfarenhet inom forsaktiviteter ser vi det som en bonus, även om det inte är ett krav.

Praktikmöjligheter sträcker sig främst under vår högsäsong, vecka 26-32, men vi har även platser under andra delar av året där uppgifterna kan variera beroende på om det är för- eller eftersäsong och därmed finns olika typer av arbetsbelastningar och gruppstorlekar att hantera.

För oss är det viktigt att man blir väl omhändertagen under sin praktik och känner sig trygg innan man anförtros olika arbetsuppgifter.

Så här kan en 4-veckors praktik för en elev från Åre Vildmarksutbildning se ut hos oss:

  • 1:a veckan är man gäst och följer med på så många olika aktiviteter som möjligt. Forsränning, cykelguidning, kajakuthyrning med mera.
  • 2:a veckan kan man börja assistera och hjälpa till där det går.
  • 3:e veckan kan man även börja guida själv med stöd av andra guider.
  • 4:e veckan jobbar man som guide och tar en ordinarie plats i personalen (om man känner sig trygg i det).

Om Upplev Järvsö och vad vi kan erbjuda praktikanter

Upplev Järvsö har stor erfarenhet inom aktiviteter i fors och kan examinera paddlare upp till nivå svart (högsta nivån) i Kanotförbundets utbildningssystem. Vi kan också utbilda och examinera forsguider och är godkända av Transportstyrelsen. Vi är också utbildade cykelguider och har stor erfarenhet av friluftsliv generellt. Hos oss är det möjligt att få testa flera olika aktiviteter och fördjupa sig i främst aktiviteterna i forsen där vi har de flesta aktiviteterna. Under ett år har vi många gäster, både företagsgrupper och privatgäster och arbetet är varierat.

 

Om de skolor vi samarbetar med

Åre Vildmarksutbildning

Åre vildmark och äventyrsguide är en yrkeshögskoleutbildning baserad i Åre. Utbildningen går under 3 terminer och görs i samarbete med besöksnäringen och en stor del av utbildningen är förlagd ute hos företag.

Järvsö gymnasium

Järvsö gymnasium är en nystartad (2021) gymnasieskola och har flera olika inriktningar, bland annat Äventyr som ligger under naturbruksprogrammet, inriktning naturturism. Programmet är framtaget i samråd med turistbranschen och eleverna lär sig om äventyr med cykel (downhill, XC, enduro), klättring, alpint, fjällguide och fors bland annat.

 

Citat från tidigare praktikanter:

Oskar Karlsson

Praktikant från Åre vildmarksutbildning 2023

”En trygg miljö att utvecklas i där jag både blev omhändertagen men samtidigt utmanad efter förmåga.”

Frida Bergek Flinkfelt

Praktikant från Järvsö gymnasium 2022 och 2023

”Det var en rolig praktikperiod med spännande upplevelser, ett glatt gäng och många erfarenheter. Jag lärde mig mycket och fick bra stöttning av handledare och kollegor. Jättespännande och utvecklande att få följa med grupper och vara med och guida på riktigt. Bra förberedelse inför framtida jobb.”

David Eriksson

Praktikant från Åre vildmarksutbildning 2022

”En fantastisk praktikperiod där man fick stor möjlighet till personlig utveckling och lära sig av ett fantastisk gäng guider. Handledarna Pelle och Annis skapade en trygg miljö att lära sig i och ville mer än gärna dela med sig av sin ofantliga kunskap. Praktiken gav häftiga upplevelser, mycket skratt och en stor glädje för aktivitet i forsande vatten!”

Sven Sundin

Praktikant från Åre vildmarksutbildning 2022

”Det var bästa sommaren i mitt vuxna liv! Riktigt härligt gäng och många skratt. Lärt mig galet mycket av er med svart bälte i fors ”

Kristina Carlqvist

Praktikant från Åre vildmarksutbildning 2018

”Jag upplevde praktiken som mycket lärorik. Pelle och Annis fick mig att känna mig välkommen och skapade en trygghet genom sin kompetens och personlighet vilket underlättade inlärningen för mig.”

 

Ansök om praktikplats hos Upplev Järvsö

Skicka in ditt CV samt ett personligt brev till info@upplevjarvso.se . Detta behöver inte vara överdrivet formellt utan det viktiga är att du berättar lite om dig och vad du har för bakgrund och är intresserad av.