Följ med Upplev Järvsö på en hisnande tur i Ljusnans forsar på riverboard. Vi simmar över och genom forsarnas vågor och valsar, en upplevelse av forsen på riktigt nära håll. Simkunnighet erfordras och aktiviteten är fysiskt krävande. Vi har alltid guider nära till hands som hjälper till och det går att anpassa om det skulle kännas för ansträngande för någon av deltagarna.

Forsen vi paddlar är klass 3 (medelsvår, typ röd backe på skidor eller med cykel)
Tid: ca 3 timmar totalt (inkl ombyten).
Antal deltagare: 5-11
Åldersgräns: 14 år
Säsong: Juni-September
Pris: 850 kr/pers för vuxna, 650 kr/pers för ungdomar 14-15 år.

I priset ingår utbildad instruktör och lån av våtdräkt, flytväst, hjälm, simfötter, skor och riverboard. Medtag egna badkläder.

Var?
Vi håller till i Edängeforsen i Ljusnan strax söder om Ljusdal (ca 5 km) och ca 15 km norr om Järvsö. Enklast hittar man genom att åka till Ljusdals golfbana och där följa vägen som övergår till grusväg och korsar golfbanan. Från golfbanan är det ca 3,5 km till forsen. Där ligger kanotklubbens stuga som vi håller till vid. Adress Svinhammarsvägen 382, Ljusdal.

Kommer man från Hudiksvallshållet är närmaste vägen att svänga in i Hybo och åka mot Edänge. Då kan man parkera vid gamla Järnvägsbroarna i Edänge vid forsens slut och promenera några hundra meter upp till forsens början där vi håller till. Adressen till närmaste fastighet är Edängevägen 360, Ljusdal.

Viktig information:
• Vi har ett stort säkerhetstänk i företaget och arbetar efter gällande bestämmelser
• Våra guider är välutbildade och licensierade av Transportstyrelsen
• Aktiviteten kräver att deltagarna kan simma och är nyktra!
• Aktiviteten sker på egen risk